neerlandia londen masthead


NIEUWE DATUM en ZOOM EVENT
vereniging neerlandia
algemene jaarvergadering
6 februari 2021

Door de Corona lockdown en een verandering in de agenda van de ambassadeur houdt Neerlandia nu op zaterdag 6 februari om 14:00 uur haar jaarvergadering als een ZOOM event.
De vergadering duurt ongeveer een half uur waarna rond 14:30 uur, Karel van Oosterom, de nieuwe ambassadeur en beschermheer van Neerlandia, ons zal toespreken.

Op 1 augustus j.l. kwam Karel van Oosterom met zijn vrouw Anna in Londen aan en is sindsdien de Nederlandse ambassadeur bij The Court of St. James's.
 
Karel heeft hedendaagse geschiedenis gestudeerd in Utrecht. Tijdens zijn militaire dienst diende hij in de rang van luitenant als pelotonscommandant bij het Garderegimant Grenadiers.

In zijn diplomatieke carrière werkte hij o.a. op de Nederlandse ambassades in Canada, China en Syrië.
Van 2011-2013 was hij directeur-generaal Politieke Zaken op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Van 2013 tot augustus 2020 was hij permanent vertegenwoordiger van Nederland bij de Verenigde Naties en lid van de Veiligheidsraad in 2017-2018 in New York.

In oktober j.l. lanceerde hij zij boek over zijn ervaringen als lid van de Veiligheidsraad getiteld
" With an Orange Tie: A year on the Security Council ".

In het boek geeft hij de lezer intieme inzichten in het werk de Veiligheidsraad. Hij laat zien hoe diplomaten internationale conflicten bespreken in een jaar vol spanningen in the werld met o.a kwesties als de MH17 en de spionageaffaire in Salisbury. Ook gaat hij in op het belang van de VN en wat het voor Nederland betekende om een jaar lang lid te zijn van de Veiligheidsraad
Eerder publiceerde hij al diverse artikelen over management bij overheidsorganisaties.

Karel is getrouwd met Anna en heeft een zoon, Gustaaf. Zijn favoriete voetbalteam is ieder team, waarin zijn zoon speelt. Verder is hij een verzamelaar van het werk van Joost Swarte. Hij luistert graag naar new wave, alternatieve en indiemuziek.

Datum zaterdag 6 februari 2021

Plaats bij deelnemers thuis

Aanvang jaarvergadering: 14:00 - 14:30 uur
lezing ambassadeur: na afloop van de jaarvergadering


Kosten gratis

Informatie Voor meer informatie, agenda en documenten klik hier.
 
Aanmelden Aanmelden vóór 28 januari 2021 per email hier naar Marianne .

Informatie De agenda en notulen van de vorige ALV kunt u na 23 januari hier downloaden.