(Optional) This text will appear in the inbox preview, but not the email body.
neerlandia masthead
NEERLANDIA VIRTUALWEB EVENTS
Een virtuele rondleiding in de Koninklijke Botanische Tuinen van Kew in Londen op  vrijdagavond 14 augustus om 19:30 uur
kew gardens foto
Deze prachtige tuinen, die in 2003 geregistreerd werden als wereld erfdeel door Unesco, tellen niet enkel 250 jaren interessante geschiedenis, maar zijn ook een wetenschappelijk instituut, dat ijvert voor de conservatie van talloze plantensoorten op aarde.

Blue Badge Guide Patricia Gentry zal ons inspireren met verhalen over bekende botanisten van het Brits Imperium, het kleinste koninklijk paleis in Engeland, de brandstichting door suffragettes in hun strijd voor vrouwenstemrecht, gigantische waterlelies, prehistorische palmvarens en planten, die kanker kunnen genezen.

Deze lezing wordt gehouden in het Nederlands.  U kunt zich, graag vóór 13 augustus, per email opgeven bij Marianne hier. De kosten bedragen £10.00 per persoon.
Oranjewandeling deel 1 op maandag 31 augustus om 19:30 uur
Oranjewandeling deel 2 op vrijdag 11 september om 19:30 uur

wilhelmina radio oranje
De geplande Oranjewandeling van 11 juli zal nu virtueel plaats vinden, in twee delen; het eerste deel op 31 augustus, de geboortedag van Koningin Wilhelmina, en het tweede deel op 11 september.

Deze wandeling gaat vooral over de Nederlanders tijdens de Tweede Wereldoorlog in Londen. Met onze City of Westminster Guide, Lulu Martyn-David, volgen we in het voetspoor van o.a. Koningin Wilhelmina, Prins Bernard en leden van de Nederlandse regering.
Ook verhalen over Nederlandse oorlogshelden zoals Peter Tazelaar en Bram van der Stok zullen niet ontbreken. Een langer artikel over de wandeling is te lezen in het april 2020 nummer van het Neerlandia Nieuws.

De presentatie wordt gehouden in het Engels. U kunt zich, graag vóór 28 augustus, per email opgeven bij Marianne hier. De kosten zijn £5.00 per deel of £8.00 voor beide delen.